Staat daar nu een reuzenrad langs de A7?

Je verwacht het niet, maar er wordt vlak naast de A7 bij Zuidbroek een reuzenrad opgebouwd. En het is niet de enige rad dat daar gemonteerd gaat worden.
De kermisattractie is het eerste rad dat het Zuidbroekster bedrijf Kroeze Constructie in elkaar zet. In opdracht van Reuzenradbouw Lamberink in Overschild. Dat heeft er een naam in opgebouwd.

Maanden werk

De poten steken al zo'n vijftien meter de lucht in, maar er moet nog maanden aan gebouwd worden. 'Nu heb je er echt een beeld bij', zegt Patrick Kroeze. 'Dat maakt het natuurlijk leuk. Het eindresultaat zie je niet altijd bij ons, maar nu staat het bij ons naast het bedrijf.'

Buitenland

Het rad dat nu gebouwd wordt, gaat naar Frankrijk. Er is veel vraag vanuit het buitenland en er zijn maar weinig producenten. Daar hoopt de combinatie Lamberink - Kroeze van te profiteren. En ze hebben daarin een voordeel.
'Ik denk dat dat dit het snelste reuzenrad is wat men op kan bouwen in de wereld', zegt Jan Lamberink. 'In één dag staat hij en in één dag heb je hem ook weer naar beneden.'

Tien reuzenraderen
In april moet het rad langs de A7 klaar zijn, maar er wordt al gebouwd aan het volgende. Lamberink heeft een orderportefeuille voor zeker 10 reuzenraderen.