FC Groningen mag handjes dichtknijpen en speelt gelijk (2-2)

FC Groningen heeft donderdagavond de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo gelijkgespeeld met 2-2. In de slotfase scoorde Chery de gelijkmaker, een treffer die eigenlijk niet had mogen worden goedgekeurd.
De ingevallen Mahi gaf de bal namelijk voor op Chery, nadat de bal een aantal centimeter over de achterlijn was geweest. Heracles schreeuwde om een doeltrap, maar Chery had daar maling aan en scoorde.


Daarmee mag de FC in de handjes knijpen, want in de ruim 80 minuten daarvoor was FC Groningen in de meeste fases de mindere ploeg.

Eerste helft

In de eerste helft kwam Heracles op voorsprong door de goed spelende Darri. Dat gebeurde in een fase dat het niet liep bij de FC. Afgezien van de eerste paar minuten waren de Groningers slordig en Heracles werd de sterkere ploeg.

Tweede helft

Na rust kwam FC Groningen aardig uit de kleedkamers en scoorde na 20 minuten de gelijkmaker. Rusnak bood met een lekkere actie De Leeuw een niet te missen kans.
Toch liet Heracles zich niet uit het veld slaan en tien minuten later stond het alweer 2-1 voor de Heraclieden. Weghorst scoorde na een mooie aanval, via Darri en Linssen. Dat de Groningers daarna alsnog scoorden, had ook volgens oud-scheidsrechter Mario van der Ende niet mogen gebeuren.
Duidelijker kan het niet in beeld worden gebracht.
via

— Mario van der Ende (@MariovanderEnde)