Emme Groot: 'Menzis spreek je nou eens uit!'

© Jos Schuurman/FPS
'Geef Delfzijl de zekerheid dat er een goed alternatief komt als het Delfzicht ziekenhuis verdwijnt.'
Die oproep komt van alle politieke partijen uit Delfzijl en werd donderdagavond in de gemeenteraadsvergadering onderstreept door het college van burgemeester en wethouders.

Partijen vormen een front

In een gezamenlijke motie werd aandacht gevraagd voor het vraagstuk dat de gemeente Delfzijl al tijden bezig houdt: Hoe bieden we de inwoners van de regio goede zorg als het ziekenhuis er straks niet meer is?

'We zitten op een lijn'

Leo Sparreboom, fractievoorzitter van de PvdA: 'We vinden het belangrijk dat er zoveel mogelijk zorg overblijft in de omgeving Delfzijl en dat gaat het met name om de specialistische zorg voor mensen met chronische aandoeningen zoals diabetes. Met deze motie laten we zien aan zorgaanbieders en zorgverzekeraars dat de politiek op een lijn zit.'
Ook de burgemeester is mee
Burgemeester Emme Groot is blij met het front dat zijn gemeenteraad vormt. 'Ik zie wel dat verschillende partijen druk bezig zijn met voorbereidingen treffen maar een helder uitspraak dat die partijen zich verbinden aan een goed alternatief voor zorg is er nog steeds niet', zegt Groot.

'Menzis spreek je uit!'
Daarom roept de burgemeester onder meer zorgverzekeraar Menzis op zich voor eens en voor altijd uit te spreken: 'Zodat onze inwoners een stuk zekerheid krijgen, dat hier een goede zorgvoorziening blijft. Dat het ziekenhuis weggaat is nou eenmaal zo maar er moet wel een goed alternatief komen, en dat moet voor iedereen duidelijk zijn.'

Informatiebijeenkomst

Op 19 februari komt er een informatiebijeenkomst over de gevolgen van het verdwijnen van het Delfzicht Ziekenhuis in Delfzijl. Groot hoopt dat er dan duidelijkheid komt.