Het is niet zeker of Antonia en Van Nieff tegen AZ meespelen

Daags na de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo is het vizier van FC Groningen alweer gericht op AZ thuis van komende zondag. Geheel schadevrij is de FC in Almelo niet uit de strijd gekomen.
Zowel Jarchino Antonia als Yoëll van Nieff zijn voor het duel tegen de Alkmaarders een groot vraagteken.

Enkel en hamstring

Antonia viel begin tweede helft uit. De vleugelaanvaller verzwikte zijn enkel na een duel met Brahim Darri. Van Nieff kampt al weken met hamstringklachten. Die kwetsuur lijkt nu erger te worden.
'Beide spelers zijn een groot vraagteken. Ik kan nu echt nog niet zeggen of ze AZ gaan halen of niet,' zei trainer Erwin van de Looi vrijdagmiddag na het wekelijkse perspraatje.

Hoesen of Mahi?

Mocht Antonia niet kunnen spelen, dan heeft Van de Looi twee voor de hand liggende opties: Danny Hoesen of Mimoun Mahi gaat dan aan de aftrap verschijnen.

Hateboer kan profiteren

Linksachterin, op de positie van Van Nieff, worden de verschuivingen wat drastischer. Een mogelijkheid is dat Johan Kappelhof die positie gaat innemen. Dan zal Hans Hateboer terugkeren in de basis als rechtsback.
Een tweede optie zal zijn om Martijn van der Laan te verplaatsen naar linksachter en Kappelhof terug te zetten op zijn vertrouwde positie, centraal achterin. Ook dan zal Hans Hateboer terugkeren in de basis.

Live op RTV Noord
De aftrap in stadion Euroborg is zondag om 16.45 uur. Uiteraard doet RTV Noord live verslag. Om 16.00 uur begint het radioprogramma FC Groningen Live. En vanaf de aftrap kunt u de wedstrijd ook volgen via de liveblog op onze site of via de app's.