Garnwerders willen strandje terug

Willen we het strandje terug? 'Jaaaaaa!', schreeuwen de kinderen in Garnwerd zaterdag op Radio Noord. De inwoners van het dorp voeren actie voor het behoud van het strandje in hun dorp.
Het strandje bij restaurant Garnwerd aan Zee lag er nog maar net, maar toen bleek dat het eigenlijk helemaal niet aangelegd had mogen worden. Het past niet in het bestemmingsplan van de gemeente Winsum. Bovendien hadden omwonenden geklaagd over overlast.

Nieuwjaarsduik

De meeste Garnwerders hadden het strandje al in hun hart gesloten. Zo wilden ze er eind vorig jaar een nieuwsjaarsduik organiseren. Die kon niet doorgaan, omdat het strand gesloten was. De nieuwjaarsduik werd even verderop in het dorp gehouden.

Handtekeningenactie

Zaterdag voeren de kinderen actie om het strandje weer te openen. Ze verzamelen handtekeningen, hangen spandoeken op en doen mee aan een optocht door het dorp. Ook is het slot van het hek dat om het strand heen staat opengeknipt.
Marco Kramer, initiatiefnemer van de actie, liet weten dat de actie naar wens verloopt: 'Er zijn veel kinderen in het dorp, dat is hartstikke mooi. Maar er kunnen nog altijd meer bij!'