Solinger wil met Wüst praten

© Terje Pedersen/EPA
De kans bestaat dat Ireen Wüst volgend seizoen in de allroundploeg van het Groningse schaatsbedrijf iSkate gaat schaatsen. Directeur Yuri Solinger wil op termijn met haar praten.
De Brabantse maakte vrijdag bekend dat ze vertrekt bij Team Continue.

Kemkers

Solinger sluit zelfs een comeback als coach van Gerard Kemkers zelfs niet uit. De oud-trainer van Wüst is tegenwoordig in dienst als manager performance center van FC Groningen. 'We hebben een coach nodig waar toppers graag mee willen werken. Dan kom je al snel bij iemand uit als Gerard Kemkers. Ik weet niet of de wil of de mogelijkheid er is, maar dat is wel het onderzoeken waard', zegt Solinger in gesprek met De Telegraaf.

Performance Center

Kemkers zelf houdt de boot af: 'Ik heb afstand genomen van het schaatsen en ben bezig met een leuke uitdagende klus bij FC Groningen. Als we eenmaal operationeel zijn met het performance center, gaan we zeker iSkate omarmen. Of ik daarin persoonlijk mee ga doen is niet aan de orde', stelt Kemkers in de ochtendkrant.
Solinger zegt verder dat de nieuwe allroundploeg van iSkate er sowieso komt. Op korte termijn moet het team vorm krijgen, uiterlijk op 15 april.