Be Quick geeft in slotminuut winst weg

In de zondaghoofdklasse C heeft Be Quick 1887 zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Achilles 1894 uit Assen met 1-1 gelijkgespeeld.
Door een doelpunt van aanvoerder Aron Strengholt in de 27e minuut stond het een minuut voor tijd nog steeds 1-0 en leek de thuisploeg drie punten bij te kunnen schrijven. Zover kwam het niet. Invaller Stijn Bosman kopte in de 90e minuut uit een corner de gelijkmaker binnen.

Op de paal

Het was het gevolg van een mindere tweede helft waarin de ploeg van trainer Mischa Visser geen kansen meer kreeg. In tegenstelling tot voor rust. Zo schoot Daan Driever kort voor rust op de paal na prachtig voorbereidend werk van Jorco van Hezel. Voor de pauze was het sowieso een hele open wedstrijd.

Gebrek aan schotvaardigheid

Aan de andere kant kreeg Achilles 1894 ook mogelijkheden. Aron Mennega kopte op de paal en Thomas Careman knalde een vrije trap op de paal. In de tweede helft kwam Be Quick meer en meer onder druk en brak het gebrek aan schotvaardigheid voor de pauze de ploeg duur op.

Goede verhouding

Zo gaf een gelijkspel de verhoudingen in deze de levendige wedstrijd goed weer, waarbij het gezien de hoeveelheid kansen ook 5-5 had kunnen worden. Be Quick blijft zesde met 21 punten uit 15 wedstrijden.