Bosker blijft bij Schaatsacademie Groningen

© RTV Noord (archief)
Schaatser Marcel Bosker uit Ten Boer gaat met een goed gevoel naar de wereldkampioenschappen voor junioren. De titelstrijd is over twee weken in het Poolse Warschau.
De talentvolle allrounder werd tweede bij het Nederlands kampioenschap in Deventer. Dat was voldoende om zich te plaatsen voor het WK. Op het ijs van De Scheg reed hij voor het eerst pijnvrij. En ook zonder pijnstillers. Hij laat zich hoogstwaarschijnlijk na het WK wel opereren aan zijn enkel. Hij heeft vanaf het begin van het seizoen al last van het gewricht. 'Dan weet ik in elk geval waar ik aan toe ben. Dat geeft me meer vertrouwen richting de toekomst.' zegt het 18-jarige talent.
Bosker blijft ook na dit seizoen voor de Schaatsacedemie in Groningen rijden. Hij voelt zich daar het beste thuis. Een overgang naar een commerciële ploeg is niet aan de orde. Hij heeft er ook geen oren naar om voor de nieuw op te richten allroundploeg van iSkate te gaan schaatsen. 'Ik moet het allemaal nog maar zien. Als ze wat willen, moet er wel een aantal goede buitenlandse schaatsers aangetrokken worden. Daarbij komt nog dat de meeste schaatsers toch voor de gevestigde teams van naam willen rijden.' stelt hij.
Bosker begon het toernooi om het Nederlands kampioenschap met een zevende plaats op de 500 meter. Vervolgens stond hij bij de andere drie afstanden op het podium. Op de slotafstand (5.000 meter) sloeg hij zijn slag en klom hij naar de tweede plaats.
Patrick Roest won het toernooi met overmacht door alle vier de afstanden te winnen. Hij gaat samen met Bosker naar Warschau. Daar is volgende week ook nog een World Cup wedstrijd voor juniroren.
Bosker werd achter kampioen Roest ook tweede op het het onderdeel Mass-Start.