Tientallen wrakken bij Hoogkerker bergingsbedrijf Poort

Bij bergingsbedrijf Poort in Hoogkerk staan tientallen autowrakken. Het is de oogst van de extreme gladheid afgelopen zaterdag.
Het bergingsbedrijf was van 's ochtends vroeg tot in de middag in touw om de ravage op te ruimen. Er staan nu bijna 25 personenauto's en één vrachtwagen. Dat is geen record, zegt mede-eigenaar Chris Poort. 'Maar misschien is de korte tijd waarin Poort de autowrakken moest verzamelen wel een record.'

Barstem

De wrakken staan in rijen opgesteld, hoe ze er ook aan toe zijn. Sommige wrakken zitten onder de modder. Dat zijn de ongelukkigen die na hun slippartij ook nog eens in de sloot terecht zijn gekomen. Bij een aantal voertuigen is goed te zien hoe hard de klap was. In een aantal gevallen zijn de airbags losgeschoten. De barsten in de voorruiten spreken boekdelen.

Zwaargewond

Bij het meest toegetakelde wrak vertelt Poort dat de inzittenden er nog relatief goed vanaf zijn gekomen. Na een ziekenhuisbezoek konden ze weer naar huis. Twee anderen verging het minder goed en raakten zwaargewond. Overigens niet in hun voertuig, maar nadat ze waren uitgestapt en werden aangereden door andere auto's.

Afhandeling

Poort fungeert voor een deel ook als opvang voor de betrokkenen bij een ongeval. Veel automobilisten zijn in Hoogkerk met een kop koffie weer een beetje op verhaal gekomen. Daar regelt Poort ook de verdere afhandeling met de verzekeringsmaatschappijen. Het bergingsbedrijf zorgt er ook voor dat er vervangend vervoer komt, of een taxi.

Leeg terrein

Van ieder beschadigd voertuig is nu duidelijk wat ermee gaat gebeuren: reparatie of sloop. Maandag worden ze opgehaald en is het opslagterrein van Poort weer leeg. Klaar voor de ontvangst van ander gedeukt blik. Want gladheid of niet, een ongeluk zit in een klein hoekje.