Donar in het ongewis over mogelijke schorsing spelers

Het bestuur van Donar heeft geen idee of de tuchtcommissie van de Nederlandse basketbalbond de spelers Sean Cunningham en Graig Osaikhwuwuomwan wil schorsen. Beiden moesten zich zaterdag verantwoorden, omdat ze tegen Rottterdam van het veld werden gestuurd.
De spelers zijn door overmacht niet op komen dagen bij de tuchtcommissie.

Gladheid

'We stonden op het punt om zaterdagochtend te vertrekken, maar de omstandigheden op de weg lieten dat niet toe. Het was niet vertrouwd om de weg op te gaan en nadat de A7 en A28 waren afgesloten hebben we besloten om niet te gaan,' zegt waarnemend voorzitter Gert Kiel.

Geen reactie

De club heeft vervolgens geprobeerd om in contact te komen met de tuchtcommissie, maar dat is tot op heden niet gelukt. 'Ik heb zaterdagochtend direct twee contactpersonen gebeld van de bond, maar ze waren niet bereikbaar. Vervolgens heb ik een mail gestuurd en uitgelegd dat we door overmacht niet aanwezig konden zijn. Ik heb nog geen reactie gekregen,' aldus Kiel.
Kiel weet dan ook niet hoe de zaken ervoor staan. 'De procedure is mij nu onduidelijk. Is er een uitspraak geweest of is de zaak aangehouden? Maandagochtend zal ik weer contact proberen op te nemen met de bond.'

Kopstoot

Cunningham en Osaikhwuwuomwan waren in de uitwedstrijd tegen Rotterdam betrokken bij een incident. Osaikhwuwuomwan deelde tot twee keer toe een kopstoot uit aan zijn directe tegenstander. Cunningham mengde zich daar vervolgens nadrukkelijk in.
Beiden kregen een diskwalificerende fout en werden automatisch voor één wedstrijd geschorst.