Haagse VVD wil gaskraan niet verder dichtdraaien

De VVD-fractie in Den Haag wil de gaswinning in Groningen niet terugschroeven. Daarmee wordt geen gehoor gegeven aan de oproep van de VVD-fractie in Provinciale Staten.
De Groningse liberalen lieten zondag weten de gaskraan wél verder dicht te willen draaien. Maar de Haagse fractie ziet op dit moment geen aanleiding om van de 39,4 miljard kuub uit het gasbesluit af te wijken.


35 miljard kuub

De Groningse VVD wil in 2015 maximaal 35 miljard kuub gas uit de Groningse bodem pompen. Fractievoorzitter van de Groningse VVD Mirjam Wulfse reageert dan ook teleurgesteld op het nieuws uit Den Haag: 'Ik ben hier erg van geschrokken. Het kan niet zo zijn dat we door blijven pompen op deze manier. Ook al gaat de gaswinning met meer dan 3 miljard kuub omlaag, wij weten allemaal hoe ernstig het is. Het moet per direct minder.'
Debat
De Haagse VVD-fractie liet wel weten dinsdag met elkaar te praten over de gaswinning in Groningen. Komende donderdag debatteert de Tweede Kamer vanaf elf uur over de gaswinning.

Minder gas
Veel oppositiepartijen willen de gaskraan verder dichtdraaien. Ook de PvdA-fractie in Den Haag wil minder gas uit de Groningse bodem pompen. Alleen de VVD schaart zich nog achter de eigen minister Henk Kamp.
Afgelopen vrijdag liet de Groninger Statenfractie van de PvdA al weten de gaswinning verder terug te willen schroeven naar 30 miljard kuub per jaar.