De V&D in Groningen blijft open, reddingsplan geslaagd

Het reddingsplan voor de warenhuizen van V&D is geslaagd. Daarmee blijven alle V&D's en daarmee dus ook die in de stad Groningen open.
De banken, aandeelhouder en de vastgoedeigenaren zijn het eens geworden over het voortbestaan van V&D voor de komende jaren. Dat maakte vastgoedeigenaar EIF Capital maandag bekend.
'Werkgelegenheid is hiermee behouden en V&D blijft een vertrouwd onderdeel in het retail landschap', zegt topman Don Roach. 'De financiering is hiermee structureel op orde en
we zullen nu hard verder werken aan een gezonde, winstgevende toekomst.'

Crisisoverleg

V&D voerde afgelopen dagen crisisoverleg met de eigenaren van de winkelpanden, de banken, de aandeelhouder en de vakbonden. Met die laatste partij lukte het niet tot overeenstemming te komen.
Het concern zegt dat te betreuren, maar wil met de bonden verder onderhandelen over de 'noodzakelijke 'loonkostenverlaging'.

'Nu gaan we knallen'
Manager Eric Bos van de Groningse vestiging weet verder nog geen details van het reddingsplan. Wel laat hij weten dat iedereen heel enthousiast heeft gereageerd. 'Het leek hier wel 31 december. Nu gaan we ervoor de beste retailer van het land te worden. Nu gaan we knallen!'