(Update 10:28) Brand Musselkanaal onder controle

Bij een woningbrand in Musselkanaal zijn dinsdagochtend twee bewoners gewond geraakt. Ze hebben rook ingeademd en zijn daarom voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.
Het gaat om een vrijstaande woning aan de Schoolstraat. Het vuur woedt op de benedenverdieping. De brand is inmiddels zo groot dat de brandweer niet meer naar binnen kan. Daarom wordt de brand van buitenaf bestreden.

Update 9:05 uur:

Inmiddels komen de vlammen aan alle kanten uit de woning, die als verloren moet worden beschouwd. Er komt veel rook vrij. De brandweer adviseert daarom buurtbewoners ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen.

Update 10:28 uur:

De brand is onder controle. Het nablussen kan nog enige tijd duren. De brandweer adviseert buurtbewoners uit de rook te blijven.
In Musselkanaal is woning door brand niet meer te betreden. Met behulp van de hoogwerker en bluswagens bestrijden we de brand van buitenaf.

— Brandweer Groningen (@BRWGroningen)
Woningbrand Musselkanaal: Ambulancepersoneel heeft uit voorzorg twee bewoners naar het ziekenhuis gebracht, in verband met rookinhalatie.
— Brandweer Groningen (@BRWGroningen)