Gezochte organist opgepakt voor oplichting

© FPS/Jos Schuurman
Een 32-jarige organist uit Utrecht is maandag in Groningen gearresteerd, nadat hij had geprobeerd om een taxibedrijf op te lichten.
De politie in Utrecht was al maanden op zoek naar de organist en pianist wegens andere gevallen van oplichting en seksuele intimidatie. De Utrechter zou in totaal tonnen schuld hebben.

Taxibedrijf kreeg argwaan

De vooral in christelijke kringen bekende musicus opende een rekening bij het taxibedrijf, maar gebruikte een valse naam. Het bedrijf kreeg argwaan en reed toen de man maandag een ritje bestelde regelrecht met hem naar het politiebureau, waar aangifte werd gedaan.

Onderzoek

De Utrechter zit volgens een woordvoerster van de Groningse politie vast wegens nader onderzoek naar zijn handel en wandel.

Recordpoging pianospelen

De man deed vorig najaar in het centrum van Utrecht een recordpoging pianospelen. Hij zamelde geld in dat voor de kankerbestrijding bestemd zou zijn, maar maakte het eindbedrag nooit over. Hij zou een spoor van onbetaalde rekeningen hebben achtergelaten.

Vrouwen seksueel belaagd

Ook plaatste hij advertenties voor banen en viel de vrouwen die reageerden vervolgens seksueel lastig. De organist was sinds eind november spoorloos.