Wethouder onder vuur in Winsum

Marc Verschuren
Marc Verschuren © Gemeente Winsum - Groningen in Beeld/Henk Binnendijk
Grote spanning dinsdag in de gemeenteraad van Winsum: raadspartijen die hun ongenoegen uitten en een wethouder die dreigde op te stappen.
Er ligt een plan voor een nieuwe uitvoeringsorganisatie voor werk en inkomen. Maar een aantal partijen in de raad heeft hier nog grote vraagtekens bij. De handelswijze van GroenLinks-wethouder Marc Verschuren kwam onder vuur te liggen. Hij zou beslissingen hebben genomen die aan de raad zijn. CDA en VVD dienden een motie van treurnis in.

Motie van wantrouwen

De motie haalde bijna een raadsmeerderheid. Maar toen de wethouder aangaf dit als een motie van wantrouwen te beschouwen, besloot coalitiepartner Gemeentebelangen toch de steun in te trekken. 'We willen een gele kaart geven en geen rode', aldus Gerke Kersaan, fractievoorzitter van Gemeentebelangen Winsum.

Samenvoeging

De gemeenten Winsum, De Marne, Bedum en Eemsmond willen één nieuwe organisatie voor werk en inkomen oprichten. Het werkvoorzieningsschap Ability en de afdelingen sociale zaken van de vier gemeenten worden daarin samengevoegd.