FIOD doet meer invallen in Oost-Groningen

De inval van de FIOD, woensdagochtend bij administratiekantoor Interfiscaal in Veendam, maakt deel uit van een groter onderzoek naar faillissementsfraude.
Beslag

Op hetzelfde moment werden er ook invallen gedaan in Veendam, de gemeente Menterwolde en Oude Pekela. De FIOD is eveneens actief geweest in Emmen. In totaal zijn vier woningen en vier bedrijfspanden doorzocht. Daarbij is administratie in beslag genomen.

Miljoen euro en auto's

De FIOD vermoedt dat er geld en goederen zijn verdwenen uit de failliete boedel van een bedrijf. Het gaat om een miljoen euro en meerdere auto's. Een woordvoerder van de FIOD wil niet zeggen om welk bedrijf het gaat. Het onderzoek is ingesteld na aangifte door de curator. Er is één persoon aangehouden: een 38-jarige man uit de gemeente Menterwolde.
De FIOD laat weten dat de invallen van woensdag niets te maken hebben met de inval die de politie dinsdag deed in Nieuwe Pekela.

Interfiscaal

Bij een van de adressen gaat het om het bedrijf Interfiscaal in Veendam. Eigenaar daarvan is Ghalid Kamil, de oud-penningmeester van BV Veendam. De FIOD meldt dat de administratie van het bedrijf wel wordt onderzocht, maar dat Kamil zelf geen verdachte is.