(Update) Agenten houden 'gevaarlijke straatrace' op N361

Inhalen waar het niet kan, rijden over een doorgetrokken streep en mogelijk veel te hard rijden. Drie politiewagens hielden woensdagmorgen een 'gevaarlijke straatrace' op de N361 tussen Dokkum en Lauwersoog.
Wat de agenten niet wisten, was dat ze gefilmd werden door een achter hen rijdende automobilist. Op de beelden is duidelijk te zien hoe de agenten dollen met elkaar en keer op keer de fout ingaan.
De filmer verbaasde zich over de gevaarlijke capriolen van de agenten. Hij plaatste het filmpje op Facebook en dat zorgde voor veel verontwaardigde reacties.

'170 kilometer per uur'

'Op een gegeven ogenblik ging het 160, 170,' zegt de maker van het filmpje Ronnie Kleingeerts. 'Ze gingen over de doorgetrokken streep inhalen. De jongens hadden een feestje onderweg naar Lauwersoog.'

'Lachen naar elkaar'

'Ze zaten te lachen naar elkaar. Zo van: 'dit is een mooie wedstrijd geweest'. Kleingeerts heeft de agenten naderhand niet geconfronteerd uit angst voor een bekeuring, omdat hij had gefilmd tijdens het rijden. 'Toen ik ze voorbij reed, heb ik nog wel mijn duim opgestoken.'
'Dit sloeg helemaal nergens op', besluit Kleingeerts.

Reactie politie

De politie laat via Twitter weten dat het om 'een onderdeel van een basis-rijopleiding voor agenten' gaat.
1/2