Nieuw project moet jongeren weer naar school krijgen

Re-inegratieorganisatie WerkPro in Groningen start met een traject dat jongeren met een uitkering terug naar school moet krijgen. Het is een pilot waarin twaalf jongeren maanden lang de kans krijgen te ontdekken waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden.
Het doel is ze dan uit te laten stromen naar een opleiding, een baan of eventueel een zorgtraject.

Problemen

Het gaat om jongeren die niet meer naar school gaan, bijvoorbeeld vanwege problemen thuis. Ze vragen een uitkering aan, maar krijgen deze niet omdat ze geen diploma hebben. Ze moeten terug naar school om een opleiding af te maken.
Vaak schrijven ze zich lukraak in voor een opleiding, omdat ze dan in elk geval studiefinanciering ontvangen. Maar omdat ze niet echt gemotiveerd zijn, vallen ze weer uit.

Meer motivatie

Het project Voorwerk van WerkPro is erop gericht samen met de jongeren te ontdekken waar hun talenten liggen en wat ze echt leuk vinden. Het idee is dat ze dan met meer motivatie een opleiding of baan in gaan.
Negen maanden lang volgen de jongeren een intensief programma met groepstrainingen, sport en een werkervaringsplek. Het is de bedoeling dat in elk geval meer dan zestig procent succesvol uitstroomt.