Vier jaar cel voor Hoogezandster, die ex gijzelde en verkrachtte

© RTV Noord
Het bedreigen, gijzelen en verkrachten van zijn ex-partner heeft een 49-jarige man uit Hoogezand een celstraf van vier jaar opgeleverd. Hiervan zijn acht maanden voorwaardelijk.
De rechtbank in Groningen legt hem bovendien een proeftijd van vijf jaar op. In die periode moet hij zich laten behandelen in een kliniek.

Taal noch teken

De dochter van dit stel belde de politie op 23 mei vorig jaar. Haar moeder was naar de woning van haar vader gegaan, omdat die met haar wilde praten over de scheiding. Volgens de dochter was haar vader voortdurend gewelddadig tegen haar moeder en had die daarom een een punt achter de relatie gezet. De moeder zou zich elk half uur bij de dochter telefonisch melden, maar het meisje vernam taal noch teken en belde de politie.

Twee stroppen

Agenten troffen in de woning de vrouw vastgebonden op bed aan. Ze was verkracht en dacht dat haar laatste uur geslagen had. In het trapgat hingen twee stroppen. 'Eén voor jou en één voor mij', had de man gezegd.
De rechter vindt het zorgelijk dat de man niet inziet wat hij heeft gedaan. Hij is eerder veroordeeld voor huiselijk geweld. De man mag geen contact meer zoeken met zijn ex.