Liveblog Excelsior-FC Groningen 1-1 #excgro Gesloten

© RTV Noord
FC Groningen speelt zaterdagavond in Stadion Woudestein in Rotterdam tegen Excelsior. U kunt de wedstrijd ook live volgen bij Radio Noord in het programma FC Groningen Live
90+5'
Braamhaar fluit af. Groningen speelt met 1-1 gelijk tegen Excelsior.
90+4' Scrimmage voor de goal, Excelsior claimt hands, maar krijgt geen strafschop.
90+4' De laatste kans van de wedstrijd is een vrije trap voor Excelsior op een kleine 25 meter van het doel.
90+1' Gouriye verlaat geblesseerd het veld, dus speelt Excelsior in blessuretijd met tien man.
90+1' Er komen drie minuten blessuretijd bij.
90' Antonia schiet van net buiten het strafschopgebied naast.
89' Weer een behoorlijke kans voor Gouriye. Nu kopt hij vrijstaand een halve meter naast.
87' Tibbling gaat ook naar de kant. Bacuna is zijn vervanger.
86' Kruys verlaat het veld, Varela komt.
85' Weer raakt Excelsior de paal! Gouriye krijgt de bal en schiet wederom op de paal. De bal rolt over de lijn in de handen van Padt.
82' Uit de counter raakt Excelsior de paal. Botaka wordt de diepte ingestuurd, die de bal voorgeeft op invaller Gouriye. Hij glijdt de bal op de paal.
82' Een fase met weinig kansen. Hoekschop van Groningen wordt ingekopt door Botteghin, maar Damen vangt makkelijk.
74' Nog een wissel. Van Weert zoekt de kleedkamer op. Kevin Vermeulen komt in het veld.
72' Mahi verlaat het veld bij Groningen. Jairchinio Antonia komt binnen de lijnen.
71' Van Mieghem gaat naar de kant. Zijn vervanger is Ninos Gouriye
66' Chery haalt uit van zo'n twintig meter van het doel, maar Damen kan de bal makkelijk vangen.
64' Rusnák schiet de bal een meter over het doel.
63' Op zo'n 25 meter van het doel krijgt FC Groningen een vrije trap. Rusnák en Van Nieff achter de bal.
58' DOELPUNT FC GRONINGEN! 1-1 Eric Botteghin stoomt op en geeft een voorzet op Rusnák die de bal ineens vanuit de lucht hard in de korte hoek schiet. Mooi doelpunt van de Slowaak.
52' Botteghin kopt een hoekschop over.
51' Chery in de muur...
50' Vrije trap op mooie plek voor FC Groningen.
48' Kans voor Groningen. Uit een vrije trap krijgt De Leeuw van dichtbij de mogelijkheid om op doel te schieten, maar zijn volley gaat met zijn scheenbeen over en naast het doel van Allesandro Damen.
46' Doelpunt Excelsior 1-0 Niet voor de eerste keer is Excelsior gevaarlijk bij een corner. Ditmaal wordt Padt wel gepasseerd. Daan Bovenberg schiet van dichtbij binnen.
46' Excelsior heeft afgetrapt. De tweede helft is begonnen. Er zijn geen wissels bij beide ploegen. Rust Dick Lukkien geeft voor de camera's van Fox Sports aan dat hij zeer ontevreden is. Hij zegt dat FC Groningen slordig aan de bal is en dat daar veel in moet veranderen. Hij zegt dat zijn ploeg van geluk mag spreken dat Excelsior nog niet gescoord heeft.
45+1' Het is rust. Excelsior heeft het betere van het spel en kreeg ook de grootste kansen. Gescoord is er nog niet.
44' Ook nu weer. Groningen krijgt de bal niet weg en Padt moet redding brengen op een schot van Jurgen Mattheij.
43' Hoekschop voor Excelsior. De thuisclub was daar al twee keer gevaarlijk uit.
33' Rasmus Lindgren schiet aan de andere kant ruim naast.
33' Padt voorkomt dat Johan Kappelhof in eigen doel schiet en Groningen op achterstand komt. Hij doet dat met een geweldige reflex op de lijn.
26' Groningen krijgt iets meer grip op de wedstrijd. Mahi krijgt op de rand van het strafschopgebied geen kans om uit te halen.
17' Weer enkele schietkansen voor het doel van Padt. Groningen gaat een lastige avond tegemoet.
15' Goede actie en dito steekbal van Mimoun Mahi, maar Chery wordt van de bal afgehouden door het centrale duo van de thuisploeg.
10' Tom van Weert krijgt een grote kans namens Excelsior, maar zijn aanname is niet goed genoeg, waardoor Padt hem kan dwingen de bal over het doel te wippen.
9' Tjaronn Chery schiet de bal van grote afstand maar net naast het doel van Alessandro Damen.
8' Eerste schot van Groningen. Albert Rusnák mikt hoog over.
7' Padt keert met moeite een zwabberschot van Rick Kruys. Excelsior begint sterk.
4' Weer een behoorlijke kans voor Excelsior. Van Mieghem geeft de bal laag voor op Jordan Botaka, die de bal een metertje naast het doel van Padt schuift.
2' De eerste grote kansen van de wedstrijd zijn voor Excelsior. Eerst kopt Hans Hateboer een bal net weg, voordat Daryl van Mieghem gevaarlijk kan worden. Uit de hoekschop keert Sergio Padt een kopbal van Sander Fischer op de lijn.
1' FC Groningen heeft afgetrapt. De wedstrijd op Woudestein is begonnen.
Groningen speelde in het verleden in de eredivisie dertien keer in Rotterdam tegen Excelsior. De thuisploeg zegevierde vijf keer, FC Groningen vier keer. Vier keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.
Eerder dit seizoen werd het in de Euroborg 1-1. Maikel Kieftenbeld schoot in die wedstrijd in eigen doel. Nog voor rust maakte Eric Botteghin de gelijkmaker.
Kieftenbeld ontbreekt tegen Excelsior vanwege een schorsing. De plaats van de aanvoerder op het middenveld wordt ingenomen door Rasmus Lindgren. Yoëll van Nieff begint op linksback, Lorenzo Burnet zit op de bank. Het aanvalstrio van de FC bestaat uit Mimoun Mahi, Michael de Leeuw en Albert Rusnák.
Excelsior speelde van alle eredivisieclubs het vaakst gelijk: tien keer. FC Groningen speelde dit seizoen al acht keer gelijk. Of er vanavond een winnaar uit de bus komt, weten we iets na half tien.
De bank van FC Groningen: Van der Vlag, Payne, Burnet, Antonia, Bacuna, Hoesen, Van der Velden
Opstellingen
Excelsior: Damen; Bovenberg, Fischer, Mattheij, Kuipers; Kruys (86' Varela), Stans, Bruins; Botaka, Van Weert (74' Vermeulen), Van Mieghem (70' Gouriye)
FC Groningen: Padt; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Chery, Tibbling (87' Bacuna), Lindgren, Rusnák, De Leeuw, Mahi (72' Antonia)
Scheidsrechter: Eric Braamhaar