Groningen komt goed weg met gelijkspel tegen Excelsior

FC Groningen heeft zaterdagavond met 1-1 gelijkgespeeld in Rotterdam tegen Excelsior. Daarmee kwam Groningen goed weg tegen de aanstaande tegenstander in de halve finale van het KNVB-bekertoernooi.
Groningen, waar Rasmus Lindgren de geschorste aanvoerder Maikel Kieftenbeld verving, begon slecht aan de wedstrijd. In de eerste tien minuten kreeg de thuisploeg een vijftal mogelijkheden, maar Sergio Padt of slordigheden stonden Rotterdams succes in de weg.
Groningen kwam voor rust niet verder dan een gevaarlijk schot van Tjaronn Chery. De bezoekers mochten na ruim een half uur spelen van geluk spreken dat Padt attent reageerde op een bal die via de voet van Johan Kappelhof bijna in het eigen doel verdween.
Na rust kwam Groningen binnen een minuut op achterstand, nadat Daan Bovenberg de bal uit een hoekschop van dichtbij tussen enkele Groningers in het doel tikte.
Groningen kwam gaandeweg de tweede helft iets beter in het spel. Eric Botteghin onderschepte na een klein uur spelen de bal, ging de een-twee aan met Chery en gaf de bal voor op Albert Rusnák, die de bal ineens uit de lucht nam en Excelsior-doelman Alessandro Damen in de korte hoek verrastte.
In de fase die volgde gebeurde er weinig, maar in de slotfase leefde het duel weer helemaal op. Invaller Ninos Gouriye raakte acht minuten voor tijd van dichtbij de paal en drie minuten later schoot hij de bal diagonaal via Padt wederom op de paal. De bal rolde over de lijn terug in de handen van de sluitpost van de Groningers.
In de resterende tijd bleef Excelsior de gevaarlijkste ploeg, maar gescoord werd er niet meer. Daarmee eindigde voor de zesde maal dit seizoen een wedstrijd van Groningen in 1-1.