Energiek spelend Donar boekt fraaie zege op Den Bosch

Donar heeft zaterdagavond in MartiniPlaza de topper tegen SPM Shoeters uit Den Bosch met 69-63 gewonnen. De Amerikaan Bill Clark debuteerde sterk met 10 punten en 12 rebounds.
De ploeg van coach Ivica Skelin miste Graig Osaikhwuwuomwan en Sean Cunningham wegens schorsingen. Ross Bekkering is nog altijd geblesseerd. Van de afwezigheid van deze drie was niks te merken. Behoudens de eerste minuten speelde Donar voor ruim 3.000 toeschouwers met veel energie en passie.

Tweede kwart

Het tweede kwart spande in positieve zin de kroon. In die fase gingen de gasten volledig over de knie en dat leidde halverwege tot een 43-25 voorsprong. In de tweede helft kreeg Donar het scorend moeilijker en was het lastiger om Den Bosch strak te blijven verdedigen. Hierdoor konden de gasten terugkomen tot 63-60 met nog ruim een minuut te gaan.

Double double

Via een prachtige score van Wright en een rebound plus vrije worpen van Clark werd het verschil weer zes en was de zege een feit. Clark noteerde bij zijn debuut meteen een double double en speelde in het intense spel van Donar direct een belangrijke rol.

Derde

Lance Jeter was topscorer met 18 punten. Dejuan Wright tekende voor 15 punten. Donar blijft derde in de Dutch Basketball League met 28 punten uit 19 wedstrijden.