Kindercarnaval in Ter Apel gaat zondag wel door

© RTV Noord/Steven Radersma
Het kindercarnaval van carnavalsvereniging de Kloosterwiekers in Ter Apel gaat zondag wel door. Zaterdag kwam tijdens de optocht een 33-jarige vrouw om het leven, toen een auto het publiek inreed.
In een
schrijft de carnavalsvereniging: 'De vereniging is diep geraakt en leeft erg mee met nabestaanden en slachtoffers van dit verschrikkelijke ongeval.'

Kindercarnaval en prijsuitreiking

Na het ongeval besloot de organisatie de festiviteiten voor die dag af te gelasten. Het programma van zondagmiddag en -avond, het kindercarnaval en de prijsuitreiking, zal in aangepaste vorm verder gaan.
Vanaf acht uur kunnen mensen die daar behoefte aan hebben in gesprek gaan met de leden van de Kloosterwiekers. Die zijn dan in het tentencomplex op het Dr. Mansholtpark.
Om negen uur staat burgemeester Leontien Kompier met de vereniging stil bij de gebeurtenissen van zaterdag. De prijsuitreiking volgt 'op gepaste wijze'.

Geld terug

Mensen die al een polsbandje hadden gekocht voor het feest zaterdagavond, kunnen die inleveren om hun geld terug te krijgen. Dat kan in de feesttent in het park, tussen één en vier uur 's middags en acht en tien uur 's avonds.