Woltersumers beginnen waterschapspartij

De dijk bij Woltersum in januari 2012
De dijk bij Woltersum in januari 2012 © Archief (Carolien Wagenmakers)
Een groep mensen uit Woltersum en omgeving doet een gooi naar een plek in het waterschapsbestuur van Noorderzijlvest. Het dorp moest enkele jaren geleden worden ontruimd vanwege een dreigende dijkdoorbraak.
Twee van de zeven leden van de Algemene Waterschapspartij (AWP) Noorderzijlvest komen uit Woltersum zelf, de anderen uit Wittewierum, Ten Boer, ten Post, Groningen en Haren. Lijsttrekker is Rene Stayen, uit Woltersum.

Veiligheid

Stayen zit namens Algemeen Belang in de gemeenteraad van Ten Boer, maar heeft daar amper invloed op de veiligheid van de dijk naast zijn dorp. Wat er allemaal aan de dijk gebeurt is hem ook een raadsel. 'Een vriend van mij die regelmatig voor het waterschap als aannemer werkt, kan het me ook niet vertellen.'

Gaswinning

AWP-Noorderzijlvest wil dat in het waterschapsbestuur meer aandacht komt voor de gevoelens van onveiligheid door de gaswinning. De partij wil ook dat de NAM voor een groot deel betaalt voor veiligere dijken, een beter afvoer van overtollig water en betaalbaar schoon oppervlaktewater.
AWP-Noorderzijlvest heeft geen binding met nationale politieke partijen.