Groningers zijn een dag slaaf tegen mensenhandel

'Ook hier in Groningen is mensenhandel een probleem'. Dat stelt Evert Sulman. Hij is één van de initiatiefnemers van de website Slaafvooreendag.nl. Daarmee wil hij mensenhandel en gedwongen prostitutie onder de aandacht brengen.
Evert Sulman zit in een team. Deze mensen praten regelmatig met de prostituees en de klanten. Dit doen ze vanuit meerdere kerken. Hij hoort schrijnende verhalen over vrouwen die gedwongen worden tot seks. Hij wil dat dit stopt en biedt zichzelf aan als slaaf. Een statement, maar ook een manier om geld in te zamelen.
Sulman is voor allerlei bezigheden te huur, zoals het geven van een lezing. Maar ook anderen zijn te huur of laten hun spullen veilen. Op Slaafvooreendag.nl kunnen mensen bieden op de 'slaven' of hun producten.

Bekende Groningers

Ook andere bekende en onbekende Groningers werken eraan mee. Op de site is onder meer te bieden op een gesigneerd shirt van Arjen Robben, een gesigneerd schaatspak van Sven Kramer, een diner voor twee bij Garnwerd aan Zee, een huiskamerconcert van Rooie Rinus en Pé Daalemmer en VIP-kaarten voor een wedstrijd van FC Groningen.
Het geld gaat naar De Vrienden van De 4e Musketier, die ook strijdt tegen mensenhandel.De tussenstand is momenteel ruim 47.000 euro. De veiling eindigt volgende week zaterdag.