Kinderen vieren gewoon carnaval in Ter Apel

Het carnaval in Ter Apel heeft zondag twee gezichten: kinderen vieren feest en volwassenen rouwen om de slachtoffers van het ongeluk zaterdagmiddag.
Voor het ongeluk heeft de vijftigste editie van de optocht alles in zich om een succes te worden: een recordaantal wagens, mooi weer en enthoustiaste mensen. Alles loopt zoals het moet. Totdat om vier uur het noodlot toeslaat.
Een 81-jarige automobilist wordt onwel, rijdt het publiek in en botst tegen een van de praalwagens. Een 33-jarige vrouw die staat te kijken komt om het leven. Vier anderen raken gewond, waarvan één ernstig, de vader van de omgekomen vrouw.
Na het ongeluk worden de festiviteiten van zaterdag afgelast. Zondag is een ander verhaal: dan is het kindercarnaval. 'Zij moeten toch gewoon feest kunnen vieren', vindt de organisatie. De prijsuitreiking gaat ook door, maar dat is meer een formaliteit, geen feestje.
En dus komen er zondag een paar honderd kleine Kloosterwiekers uit alle hoeken en gaten naar de grote feesttent in Ter Apel. Volgens de carnavalsvereniging zijn dat ongeveer net zoveel deelnemers als andere jaren.