Celstraf en tbs voor Delfzijlster brandstichter

© Jos Schuurman/FPS
Een 31-jarige man uit Delfzijl is veroordeeld tot één jaar cel en tbs met dwangverpleging voor meerdere brandstichtingen en bedreiging.
De man stak in april 2013 een recreatiewoning in Eelderwolde in brand. Daarbij liep ook een nabijgelegen huis schade op. De bewoonster van de recreatiewoning, een ex-vriendin van de Delfzijlster, was die nacht niet thuis. Na het beëindigen van de relatie werd de vrouw voortdurend gestalkt en bedreigd.

Brand bij verslavingszorg

De Delfzijlster stak in juni vorig jaar bovendien spullen in brand in het trappenhuis van het pand van verslavingszorg aan de Coendersweg in Groningen. Daarbij werden alle bewoners geëvacueerd. De brand bleef beperkt tot het trappenhuis.

Caravanbrand

Ook stak de man in juni 2009 een caravan aan de Friesestraatweg in Groningen in brand. Ook daar was de bewoonster die nacht niet aanwezig.

Stoornissen

De man kampt met ziekelijke stoornissen. Volgens deskundigen kunnen de daden hem in verminderde mate worden aangerekend. Omdat de kans op herhaling groot is, is een langdurig behandeltraject in een beveiligde en besloten omgeving de enige optie. Daarnaast moet de man van de rechter een schadebedrag van bijna 17.000 euro betalen.