Eigenaren Horeca Beheer Groep weer vrijgelaten

In Nieuwe Pekela werd onder meer een luxe sportauto in beslag genomen.
In Nieuwe Pekela werd onder meer een luxe sportauto in beslag genomen. © Marcel Klip/112 Groningen
De eigenaren van de Horeca Beheer Groep in Nieuwe Pekela zijn voorlopig weer op vrije voeten. De twee broers uit Muntendam werden dinsdag 10 februari aangehouden op verdenking van hennepteelt en het witwassen van crimineel vermogen.
De vrijlating betekent volgens de politie niet dat het onderzoek naar de Muntendammers is afgerond. 'Behalve hennepteelt onderzoeken wij ook witwaspraktijken. Dat is een ingewikkeld onderzoek dat veel tijd in beslag neemt. Het is niet nodig om de verdachten zo lang vast te houden', aldus politiewoordvoerder Sylvia Sanders.

Geldhonden

Bij de inval op dinsdag 10 februari waren veel agenten op de been. Daarbij werden ook drugs- en geldhonden ingezet. Op drie locaties waren invallen. In Nieuwe Pekela werd de bedrijfsruimte van de Horeca Beheer Groep doorzocht en in Muntendam de woningen van de eigenaren.
Hennep werd daarbij niet aangetroffen, maar wel materialen om een wietkwekerij in te richten. Ook werden luxe auto's, een motor en de administratie in beslag genomen.

Verdachten

De Muntendammers van 37 en 48 jaar zijn nog steeds verdachten. 'Wij hebben onze vragen over de hennepteelt aan hen kunnen voorleggen. Nu die beantwoord zijn, hebben we ze weer op vrije voeten gesteld. Het financiële onderzoek zal echter veel meer tijd in beslag nemen', aldus Sanders.