Comfort Partners zet negentien mensen op straat

Bij installatiebedrijf Comfort Partners in de stad Groningen worden negentien mensen ontslagen. Dat meldt vakbond FNV Bondgenoten. Comfort Partners is gespecialiseerd in de aanleg van cv-installaties voor particulieren.
Zzp'ers

Volgens de bond wil het bedrijf het vaste personeel, dat nu weg moet, vervangen door zzp'ers. Binnen het TBI-concern, waar Comfort Partners een onderdeel van is, zou die vervanging al langer gaande zijn.

Positief advies

Comfort Partners heeft, behalve in Groningen, ook vestigingen in Maastricht, Houten en Zwaag. In totaal werken er 220 mensen. Over de voorgenomen ontslagen vroegen de bonden al eerder een gesprek aan met de directie. Dat kwam er ook, maar toen de ondernemingsraad een positief advies uitbracht, gingen de ontslagen door.

Terugkeergarantie

Het bedrijf wijst op de slechte orderportefeuille, maar volgens FNV Bongenoten komt er werk aan door de herstelwerkzaamheden in het aardbevingsgebied. De ontslagen werknemers zouden daarom een terugkeergarantie moeten hebben als er weer werk is. TBI is daar niet toe bereid.

Ledenvergadering

Woensdagavond houdt de bond een ledenvergadering. Dan moet duidelijk worden of er een ultimatum wordt gesteld aan de directie. Het ultimatum is volgens de bond dan gericht op acties bij het bedrijf.
Onlangs reorganiseerde ook een ander Gronings onderdeel van TBI. Installatiebedrijf Wolter en Dros ontsloeg veertig personeelsleden.