Emoties bij 'speciale' raadsvergadering Oldambt

'Ik hoor hier eigenlijk niet te staan', sprak een emotionele Nico Postmus maandagavond. 'Mijn zoon hoort mij op te volgen en niet andersom.' Nico Postmus was vlak daarvoor geïnstalleerd als vervangend raadslid. Niet van zomaar iemand, maar van zijn ongeneeslijk zieke zoon Pieter.
Oldambt Aktief

Pieter Postmus (36), oprichter en fractievoorzitter van de lokale politieke partij Oldambt Aktief, zit sinds de laatste verkiezingen in de gemeenteraad van Oldambt. In 2009 deed hij ook al mee aan de verkiezingen, maar toen kwam zijn partij net een aantal stemmen tekort voor een zetel.

Videoboodschap

Door zijn ziekte moet Postmus de raad nu noodgedwongen verlaten. Middels een videoboodschap vanaf zijn ziekbed sprak hij zijn collega-raadsleden nog wel toe. Hij wenste hen daarin 'alle goeds en wijsheid toe, die ze nodig hebben bij het uitvoeren van de verantwoordelijke taak, waarvoor zij gekozen zijn'.

Muisstil

De stilte in de raadszaal daarna sprak voor zich. 'Je kon een speld horen vallen', vertelt vader Nico. 'Iedereen was muisstil. Alle lof voor de gemeente, de burgemeester en de griffier voor de manier waarop zij de afgelopen tijd hebben meegewerkt. Dat was grandioos.'
Nico Postmus vervangt zijn zoon in ieder geval voor een periode van zestien weken.