Koningspaar bezoekt Groningen en Drenthe

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima zijn dinsdag op bezoek in Groningen en Drenthe. In de Veenkoloniën om precies te zijn. RTV Noord doet verslag van het bezoek.
Agenda van de Veenkoloniën

Het koninklijk paar en hun gevolg beginnen om tien uur in Veendam, waar ze uitleg krijgen over de Agenda van de Veenkoloniën, een samenwerkingsverband tussen gemeenten, provincies en waterschappen.

Veenkoloniaal

Daarna gaan ze naar het Veenkoloniaal museum voor de tentoonstelling over de historie van het Veenkoloniaal gebied.

Innovatie

In cultuurcentrum VanBeresteijn gaan ze vervolgens in gesprek met Avebe-medewerkers, onderzoekers en jonge boeren, over zetmeelproducten, bodemkwaliteit en boerenfamiliebedrijven.

Wedeka

Om 11:40 uur zijn de koning en koningin bij werkvoorzieningschap Wedeka in Stadskanaal. Daar spreken ze met medewerkers over hun werkzaamheden en ervaringen op de inpakafdeling.

Windmolens

Op een geheime locatie in Drenthe laat het koningspaar zich informeren over de problemen rond de bouw van windmolenparken. Een precieze tijd is daarvoor niet bekend gemaakt.

Eettafel

Om 13.20 uur zijn ze in het Multifunctioneel Centrum De Deele in Emmer-Compascuum. Daar praten ze met vrijwilligers van het centrum over onder meer het 'eettafelproject'. Daarbij koken dorpsbewoners voor ouderen uit de regio.

Techniek en dieren

De laatste halte is Stenden Hogeschool. Daar gaat het over techniek in het onderwijs en over de plannen voor het centrum van Emmen en het dierenpark.
Bekijk hier het liveblog over het bezoek van het koningspaar.