Nieuw tijdelijk hotel Uithuizen komt er voorlopig nog niet

© Suzanne Stoppels/RTV Noord
De bouw van het New Village Hotel, de opvolger van het Energy Village Hotel in Uithuizen, laat op zich wachten. De initiatiefnemer heeft nog geen vergunning om het complex aan de Nijverheidsweg te bouwen.
Het 'oude' Energy Village Hotel is eind vorig jaar
. Het was bedoeld voor werknemers in de Eemshaven. Er sliepen veel Oost-Europeanen die meehielpen aan de bouw van de kolencentrale van RWE/Essent in de Eemshaven.

Vergunning

Volgens de gemeente Eemsmond moet het Energy Village Hotel eerst gesloopt worden, voordat het nieuwe hotel mag worden gebouwd. 'We hadden afgesproken dat de sloop in januari zou beginnen, maar er is nog niks gebeurd. We willen best zaken doen, maar dan moeten de gemaakte afspraken wel nagekomen worden', zegt een woordvoerder van Eemsmond. Bovendien laat de gemeente weten dat de benodigde vergunning voor de bouw van het hotel nog niet is aangevraagd.

Inkomsten

Volgens eigenaar en initiatiefnemer Ferdinand Görs werkt de gemeente hem tegen. 'Ik wil graag investeren in het gebied, maar de gemeente werkt niet mee. Dat vind ik jammer, want het hotel kan veel inkomsten genereren voor dit gebied.'