'Je moet Heerenveen bij de strot pakken'

Hoe moet FC Groningen zondag spelen tegen Heerenveen en de derby winnen? Die vraag probeert trainer Erwin van de Looi deze week te beantwoorden.
Wie weet kan Cambuur daar antwoord geven. Bij de Leeuwarders hebben ze daar ervaring mee. De club won afgelopen week de derby tegen Heerenveen met 2-1.

'Bij de strot pakken'

Cambuur-doelman Leonard Nienhuis geeft FC Groningen een tip: 'Je moet ze bij de strot pakken, vol druk zetten. Als je ze laat voetballen krijg je een lastige middag. Misschien moeten ze bij FC Groningen onze eerste helft tegen Heerenveen maar even terugkijken.'
Trainer Henk de Jong ziet nog een voordeel voor de FC in de derby: 'Groningen heeft het geluk dat een aantal waardevolle spelers van Heerenveen niet meedoen.'

Afwezigen

De Jong doelt hiermee op de afwezigheid van aanvaller Sam Larsson (geblesseerd) en verdediger Kenneth Otigba (geschorst). Het is ook nog onzeker of middenvelder Joey van den Berg zondag kan spelen.
De voorspellingen
Nienhuis verwacht dat de Groningers met drie punten naar huis gaan: 1-3. De Jong: 'Als Groningen wil winnen, moeten ze er nu bij wezen.' Toch denkt hij dat het 1-1 wordt.