(Update) ChristenUnie wil spoeddebat over OVV-rapport

De ChristenUnie in de Tweede Kamer heeft woensdag een spoeddebat aangevraagd naar aanleiding van de resultaten van het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV).
'In het rapport staat dat er met de veiligheid is geen enkele rekening is gehouden, dat is een schokkende conclusie. Ik hoop dat ik daarom genoeg steun krijg voor een spoeddebat', zegt Kamerlid Carla Dik-Faber.

Excuses

Verder vindt Dik-Faber dat excuses vanuit de regering 'een mooi gebaar' zou zijn. 'Want Groningers wordt veel leed aangedaan', legt Dik-Faber uit.
Een parlementaire enquête over de gaswinning, waar burgemeester Den Oudsten woensdag voor pleitte, daar wil Dik-Faber voorlopig nog niet aan.

Verkeerde focus

'Eerst moet de besluitvorming worden aangepast, daarna kan er eventueel een parlementaire enquête komen. Maar als we dat nu besluiten, dan komt de focus verkeerd te liggen. Dan zijn alle ogen gericht op de parlementaire enquête en dan wordt de besluitvorming misschien uitgesteld. Dat wil ik niet', besluit Dik-Faber.

Update

Ook GroenLinks heeft inmiddels een spoeddebat aangevraagd. 'Ik wil dat de minister in dat debat de aanbevelingen van het rapport omarmt.'