Inwoners Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde duiken op bevingspremie

© RTV Noord
Inwoners van Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde melden zich massaal voor de premie van vierduizend euro, die inwoners van het aardbevingsgebied kunnen krijgen. Dat laat het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), dat de regeling uitvoert, weten.
Het geld is bestemd voor het nemen van energiebesparende maatregelen. Begin vorige week maakte minister Henk Kamp bekend dat ook inwoners van deze twee gemeenten daarvoor in aanmerking komen. Dat was al het geval in de negen officiële aardbevingsgemeenten.

Zonnepanelen populair

In een paar maanden tijd zijn zevenduizend aanvragen binnengekomen. Er is inmiddels 22 miljoen euro uitgekeerd. Met name zonnepanelen zijn populair. Die zijn al bij ruim drieduizend mensen in het aardbevingsgebied geplaatst.

Bevingsschade

Om voor de premie van vierduizend euro in aanmerking te komen, moet sprake zijn van minimaal duizend euro schade door aardbevingen. Ook mensen, die recent een huis in het gebied hebben gekocht, kunnen er een beroep op doen.

Half maart

Overigens kunnen inwoners van Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde zich pas vanaf half maart officieel inschrijven voor de premie. Het SNN adviseert mensen om de website in de gaten te houden.