'Zo? Nee, zo! Dij ketten mout hier tuzzendeur!'

Wil je net een lekker stukje gaan fietsen tegen de Hilterberg in Lathen (Dld), loopt je ketting eraf. Gevolg: vloeken, zuchten en irritatie en dat vastgelegd op camera.
Het overkomt de wielrenners Albert Schuitema, Dick Hilbrand en Henk Keizer uit Bareveld en Veendam tijdens een tocht van 150 kilometer.
Ze fietsen door het Duitse land en willen net de Hilterberg beklimmen, wanneer één van de fietsen kapot gaat. Langs de kant van de weg wordt geprobeerd de fiets te maken, maar dat lijkt moeilijker dan gedacht.

'Dit wordt lachen'

Schuitema en Keizer krijgen de fiets maar niet gerepareerd en Keizer legt alles vast op camera. 'Dit wordt lachen', zegt hij nog terwijl het getier en gezucht van de andere twee wordt vastgelegd.
Het hele voorval vond vorig jaar plaats, maar het filmpje is deze week op Youtube verschenen onder de kop 'Groningers hebben pech onderweg'. Op sociale media wordt het filmpje inmiddels volop gedeeld.

Aangekomen

Navraag leert overigens dat de fietsers het stalen ros wel gerepareerd hebben en na de beklimming weer veilig in Veendam aan zijn gekomen. Kost wat moeite, maar dan heb je ook wat nietwaar?