Eén jaar cel voor Groningse computerdieven

© Stock.XCHNG/adrianr
Twee Groningers van 22 en 23 jaar moeten de cel in voor een reeks woninginbraken die zij vorig jaar in de Stad pleegden.
De 22-jarige man moet anderhalf jaar zitten, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De 23-jarige heeft een jaar gevangenisstraf gekregen. Ook moeten ze samen bijna 1000 euro schadevergoeding betalen. Daar komt voor de 23-jarige, die meer had gestolen, nog 1500 euro bovenop.

Laptops

In drie dagen tijd braken de twee vrienden, soms alleen of met anderen, in verschillende woningen in de Stad in. Daarbij namen ze meerdere laptops, spelcomputers, mobiele telefoons en een televisie mee.
De 23-jarige man werd ook nog veroordeeld voor de diefstal van een aantal laptops uit een huis van Duitse studenten. De buit verkochten de dieven vervolgens weer aan inkoopwinkels in de Stad, omdat ze geld nodig hadden.

Lager dan eis

De 22-jarige man was eerder met justitie in aanraking geweest en daarom werd hij zwaarder gestraft. Overigens had de officier een hogere strafeis in gedachten: twee jaar cel waarvan een half jaar voorwaardelijk voor de 22-jarige en anderhalf jaar voor de 23-jarige man.