Bedum: 'Alle scholen in onze gemeente zijn veilig'

cbs De Regenboog in Bedum
cbs De Regenboog in Bedum © Google Street View
Volgens de gemeente Bedum hoeven ouders en kinderen zich niet ongerust te maken over de veiligheid op school. 'Alle schoolgebouwen in de gemeente zijn veilig', zegt wethouder Menne van Dijk na de eerste bouwkundige inspecties.
De Regenboog

Ouders belden donderdagochtend ongerust naar christelijke basisschool De Regenboog in Bedum. Er deden geruchten de ronde dat er acuut gevaar zou bestaan voor de veiligheid van de leerlingen van de school bij een zware aardbeving.

Geen garanties

De gemeente laat weten dat er 'op basis van meedere inspecties geen redenen zijn om aan te nemen dat het schoolgebouw onveilig is'. De wethouder durft alleen geen garanties te geven in het geval van zwaardere aardbevingen. Eerder liet de school al weten dat er geen aanleiding is om te denken dat het gebouw onveilig zou zijn.

Ontruiming Loppersum

Alle scholen in het aardbevingsgebied worden op aardbevingsbestendigheid en veiligheid geïnspecteerd. Twee basisscholen en een kinderdagverblijf in Loppersum lopen bij zwaardere aardbevingen risico's. Daarom gaan de leerlingen deze zomer naar een tijdelijk gebouw, zodat de panden verstevigd kunnen worden.