Robbenveld in Bedum krijgt nieuw kunstgras

© RTV Noord
Het veelgebruikte Arjen Robben Veld aan de Waldadrift in Bedum krijgt een nieuwe kunstgrasmat. Ook komt er een watertappunt. Het voetbalveldje is de komende lente een paar weken niet te gebruiken. De kunstgrasmat van het veld is 'af' na ruim tien jaar intensief bespeeld te zijn.
Volgens sportwethouder Jan-Willem van de Kolk kost de vervanging van de kunstgrasmat zo'n 45.000 euro. De Cruijff Foundation - de initiatiefnemer voor de aanleg van zulke veldjes - neemt daarvan 30.000 euro voor rekening; van de gemeente wordt de overige 15.000 euro gevraagd.

Minder frisdrank

De Cruijff Foundation stimuleert kinderen minder frisdrank en meer leidingwater te drinken. Dat is gezonder, vindt de stichting, en het zorgt voor minder zwerfaval. Daarom biedt de Cruijff Foundation aan een watertappunt bij de veldjes aan te leggen.
Geschenk
Het Arjen Robben Veld werd door de wereldberoemde voetballer aan zijn geboorteplaats geschonken toen hij uitgeroepen werd tot 'Talent van het jaar 2003'. Hij speelde toen voor PSV. Het veldje werd in 2004 in gebruik genomen. Het Arjen Robben Veld is sindsdien een brandpunt voor de Bedumer jeugd. Het veld geldt als een visitekaartje voor Bedum en is één van de meest gebruikte sportvoorzieningen in de gemeente.