Boze kampeerders willen hun stacaravan niet kwijt

Tientallen kampeerders komen zaterdagmiddag bij elkaar in Zuidhorn. Roompot-camping Boomhiemke op Ameland is van plan alle 140 stacaravans te vervangen door luxe huisjes. Maar daar zijn de eigenaren van de stacaravans het niet mee eens.
De camping is populair onder Groningers.

Brief

Volgens Anne Zijlstra, een van de initiatiefnemers van de bijeenkomst, kwam de brief van campingeigenaar Roompot rauw op z'n dak: 'Hij viel op Oudjaarsdag op de deurmat. In de brief stond dat mijn stacaravan over een jaar weg moet. Dat had mijn hele avond verpest.'

Overname

Toch kwam het niet helemaal uit de lucht vallen. De plannen waren al langer bekend, maar werden nooit echt concreet. 'Er werd wel eens over gesproken, maar dat is alweer jaren geleden. Toen Roompot de camping vorig jaar overnam voelden we al wel iets aankomen, maar zo snel hadden we niet verwacht', vertelt Zijlstra.

Uitstel

Ook de verantwoordelijk wethouder van de gemeente Ameland en Roompot zelf zijn er zaterdag bij in Zuidhorn. De kampeerders hopen dat ze Roompot nog op andere gedachten kunnen brengen. Als dat niet lukt, willen ze dat de plannen een jaar worden uitgesteld.