Hennepteam doet inval bij politieke partij

Het hennepteam van de politie heeft vorige week een inval gedaan in het partijkantoor van Grunnegers veur Stad en Ommeland in Zuidbroek. Dat gebeurde na een anonieme tip. Er werd geen hennepkwekerij gevonden.
De politieke partij is opgericht door oud-SP-statenlid Jacco Swierenga en doet mee aan de komende Provinciale Statenverkiezingen. Swierenga vermoedt dat de inval te maken heeft met één van de programmapunten: de legalisering van de hennepteelt.

Verkiezingsstunt

'Waarschijnlijk omdat we een hennepplantje op de verkiezingsposter hebben, heeft iemand ons een steek onder water gegeven', meent Swierenga.
De partij bracht het nieuws vervolgens zelf via haar eigen site naar buiten. Swierenga ontkent dat de zaak te maken heeft met de aankomende verkiezingen.

Eethuis

Het hennepteam viel ook het naastgelegen eethuis De Pannenman binnen. Ook hier werd niets aangetroffen. 'Ze maakten geen excuses. De sloten hebben ze kapot gemaakt en zo laten ze je achter', zegt een geërgerde eigenaar Robert Kuperus. 'Dit is buiten proportie.'
De politie kon nog niet op het verhaal reageren.