Relschoppers verdacht van poging tot doodslag en zware mishandeling

© Flickr/Feans (Creative Commons )
Poging tot doodslag, poging tot zware mishandeling en openlijke geweldpleging. De vier relschoppers die zondag na SC Heerenveen-FC Groningen werden opgepakt, hangen deze aantijgingen boven het hoofd.
'Het is echt te triest voor woorden dat er mensen worden neergestoken, dat mensen met hoofdwonden naar het ziekenhuis moeten, dat er auto's worden vernield en dat de hele inboedel van een horecabedrijf helemaal kapot wordt gemaakt', zegt politiewoordvoerder Wouter de Vries. 'Dat mogen we niet tolereren.'

Vechtpartij

Tijdens de wedstrijd waren er geen ongeregeldheden. De Vries. 'Na de wedstrijd is er ook geen confrontatie geweest tussen beide supportersgroepen.' Pas enkele uren na het duel ging het mis.

Neergestoken

De vier aangehouden mannen, twee Groningers (30 en 25 jaar), een Hoogezandster (30) en een 41-jarige man uit Delfzijl, worden ervan verdacht betrokken te zijn bij het neersteken van twee mannen. Een andere man liep een diepe hoofdwond op.

'Te triest voor woorden'

'Het is te triest voor woorden dat een voetbalspelletje dit oplevert', stelt De Vries. De gewonden konden na behandeling weer naar huis.
De politie onderzoekt de zaak en roept supporters op om foto's en video's van de rellen op te sturen.