John Schurer: 'Dit is Feyenoord in het klein'

© RTV Noord
'Die 1250 die er wel geweest zijn, hebben er niks mee te maken.' John Schurer, voorzitter van de supportersvereniging van FC Groningen, zegt dat de rellen van zondag niet zijn veroorzaakt door de aanwezige supporters.
'Wie het wel geweest zijn, dat weet ik niet. Daar wordt
naar gedaan. Het is het verhaal van Feyenoord in het klein', refereert Schurer aan de rellen met Feyenoord-supporters in Rome vorige week.
Volgens Schurer verloopt het bezoek van FC Groningen-supporters aan SC Heerenveen al jarenlang goed. Bij de parkeerplaatsen is de gelegenheid tot 'een biertje en daarna lopen ze naar het stadion'.

'Geen gevolgen'

Omdat de oorzaak van de rellen van zondag niet bij de groep supporters ligt die vanuit de FC naar Friesland reisde, verwacht Schurer geen gevolgen vanuit de KNVB. 'De zaak is altijd goed georganiseerd bij FC Groningen. Dat dit een keer gebeurt, zal volgens mij totaal geen invloed hebben op een regeling bij een volgende wedstrijd.'

'Ook in Arnhem of Twente'

Uitsluiten dat het in de toekomst weer tot confrontaties tussen supportersgroepen komt, kan Schurer niet. Relschoppers die buiten de club om naar een wedstrijd reizen en ruzie zoeken, zijn volgens hem lastig tegen te houden.
'Gebeurt het nog eens een keer weer? Ja, het zal nog wel eens een keer weer gebeuren. Niet alleen hier, maar ook in Arnhem of in Twente.'