Vuurwapendiefstal in Opsporing Verzocht

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan een woninginbraak aan de Barmaheerd in Groningen. Bij de inbraak, op 6 december vorig jaar, namen twee mannen twee pistolen mee uit een vuurwapenkluis.
die met een bewakingscamera zijn gemaakt. Eén inbreker heeft een kous over zijn hoofd, de ander komt herkenbaar in beeld. Ze wisten het huis binnen te komen door aan de achterzijde een raam te vernielen. Vier uur later verlieten ze de woning.

Lid van schietvereniging

De koffer waarin de wapens zaten, werd twee dagen later teruggevonden bij de rotonde van de A7 in Joure. Volgens de politie heeft de Stadjer bij wie de wapens zijn gestolen een wapenvergunning en is hij lid van een schietvereniging.

Getuigen gezocht

De politie heeft de inbraak tot nu toe geheim weten te houden. Via Opsporing Verzocht hoopt de politie in contact te komen mensen die meer weten over de inbrekers, die de inbraak hebben gezien of weten waar de wapens zijn gebleven.

De wapens

Het gaat om twee pistolen. Eén van het merk Browning, kaliber .22 met linkshandig handvat en de ander is een CZ, kaliber 9mm met een wisselloop .22. Het is niet bekend of er ook munitie is meegenomen.
Check HIER de beelden van de inbraak.