Statistieken: 'Robben doet meer dan Messi en Ronaldo'

© NOS
Arjen Robben is actiever in een voetbalwedstrijd dan Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, die over het algemeen worden gezien als de twee beste voetballers ter wereld. Dat schrijft de Duitse Tageszeiting.
De krant heeft een aantal statistieken op een rijtje gezet en daaruit blijkt dat Robben gemiddeld 11,35 kilometer per wedstrijd aflegt. Real Madrid-ster Ronaldo (8,38 km) en Messi van FC Barcelona (7,6 km) 'doen' beduidend minder.

Passing en aantal schoten

Ook in de passing is de Groninger in dienst van Bayern München de beste: 82,7 procent van zijn passes komt aan. Ronaldo (81,25)%) en Messi (82,37%) doen het iets minder. Verder schiet Robben het vaakst op doel: 79 keer. Messi en Ronaldo komen niet verder dan 57 en 60 schoten.

Maar het draait uiteindelijk om..

Het enige waarin de twee topspelers uit de Spaanse competitie écht beter zijn, is het scoren van doelpunten. Ronaldo scoort elke 64,62 minuten een goal, Messi elke 81,35 minuten. Robben doet er 91,88 minuten over.
De rest van de (Duitstalige) statistieken is HIER te vinden.

Meer veren in zijn kont

Eerder deze maand kopte het Duitse Bild: 'Der beste Robben aller Zeiten'. Ook de Beterweters waren het grotendeels met elkaar eens: 'Arjen Robben is de beste!'