Donar revancheert zich in Friesland

De basketballers van Donar hebben in Leeuwarden de derby tegen Aris met 97-79 gewonnen. In december verloren de Groningers nog in Leeuwarden met 86-92.
De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd. Mede dankzij oud-Donar speler Tjoe de Paula, die voor rust al goed was voor zeventien punten, namen de Friezen in het tweede kwart een voorsprong van dertien punten. Vervolgens nam Donar het initiatief, waardoor de Groningers bij rust ineens twee punten voor stonden (40-42). In de tweede helft liep Donar verder uit.
De kwartstanden waren: 25-14, 40-42, 65-70 en 79-97.
Topscorer aan de kant van de Groningers was DeJuan Wright met 25 punten. Lance Jeter maakte er 19.
Ross Bekkering deed nog niet mee, vanwege een blessure. Craig Osaikhwuwuomwan en Sean Cunningham zitten nog een schorsing uit.
Donar staat tweede in de eredivisie met 30 punten uit 20 wedstrijden.