Man bedreigt en schopt agent in Leek

© Netty van der Deen-Flikkema/Groningen in Beeld
'Dit is echt de allerlaatste kans, het moet maar eens afgelopen zijn met deze flauwekul', zei de rechter tegen een 22-jarige man uit Leek.
De man schopte op 6 november een agent tegen het been en ook uitte hij bedreigingen. De rechter legde hem daarvoor een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier weken op.

Flippen

De Leekster, die al vaker is veroordeeld voor bedreiging van de politie, werd op de bewuste novemberdag boos toen de politie hem aansprak omdat hij op straat liep met een bromfiets. De agenten vermoedden dat hij de brommer gestolen had. Daarop begon de man te 'flippen', zoals de rechter het omschreef. Hij had het gevoel dat de politie hem altijd moest hebben.

Verzet

Tegen de agenten zei hij dat hij wist waar ze woonden, dat hij ze op zou zoeken en dat hij daar wel een gevangenisstraf voor over had. Toen ze hem vervolgens wilden aanhouden, verzette hij zich en deelde een schop uit. De bromfiets bleek overigens niet gestolen, wel zat er een foute kentekenplaat op.

Behandeling

De man krijgt nu een laatste kans, zodat hij zich kan laten behandelen voor zijn problematiek. Mocht hij nog eens de fout in gaan, dan wacht hem een gevangenisstraf.