VVK stuurt eerste zondagteam weg na 'wangedrag'

Het bestuur van voetbalvereniging VVK uit de stad Groningen heeft het eerste zondagelftal uit de competitie gehaald. Reden is het wangedrag van een aantal spelers en technische stafleden vorige week zondag bij voetbalclub MOVV in Midwolda.
De Stadjers verloren die wedstrijd met 11-0 en misdroegen zich voor, tijdens en na de wedstrijd. Ze kwamen een half uur te laat en kregen daarna massaal mot met de scheidsrechter. Gevolg: de grensrechter en zijn opvolger (de teamleider) liepen boos weg, twee spelers kregen rood en de coach en de teamleider werden weggestuurd. Na afloop van de wedstrijd werd het nog onrustig, maar tot vechten kwam het niet.
Anderhalf jaar geleden ging het wel flink mis in Farmsum, toen een wedstrijd eindigde in een massale vechtpartij. Daarbij raakten een grensrechter en een speler van Farmsum gewond. Zowel VVK en Farmsum werden toen ook al uit de competitie gehaald.
Daarnaast kregen de teams een voorwaardelijke straf van twee jaar. Het bestuur van VVK wil niet afwachten wat de KNVB met de incidenten van vorige week doet en trekt het team nu al uit de competitie terug.