NCPN gaat de straat weer op

De Nieuwe Communistische Partij Nederland (NCPN) wil weer een rol van betekenis gaan spelen in het Noorden. De NCPN hield daarvoor zaterdagmiddag een demonstratie in de binnenstad van Groningen. Er kwamen zo'n honderd mensen op af.
De partij wil weer zichtbaar zijn en gelijkgestemden aan zich binden. Iets wat de laatste jaren niet veel is gelukt. Dat zegt Matthijs Dröge van de Groningse afdeling van de partij. Toch doet de NCPN - in tegenstelling tot de Verenigde Communistische Partij (VCP) - niet mee aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 18 maart.

Afdeling opbouwen

'Ik vind dat als je meedoet aan de verkiezingen, je mee moet doen om te winnen', zegt Dröge. 'Met een uitgewerkt programma en een stevige kandidatenlijst. We zijn daartoe nog niet in staat. We willen onze afdeling eerst weer opbouwen.'
Vierlandenconferentie
Zusterpartijen uit Duitsland (DKP), België (PVDA) en Luxemburg (KPL) liepen mee in de demonstratie in Groningen onder de leus 'Stop de aanvallen op de arbeidersklasse'.

Na de demonstratie is de NCPN gastheer van de zogenoemde Vierlandenconferentie. Daarin bespreken de vier partijen hoe ze elkaar kunnen versterken en meer voet aan de grond kunnen krijgen in hun land.