Nog altijd geen punten voor De Heracliden

'Heracliden Oet, altied lastig'. De uitspraak gaat dit seizoen nog niet op. Het eerste elftal van de club uit Uithuizermeeden is na zestien wedstrijden nog altijd puntloos.
Ook zaterdagmiddag wist De Heracliden op eigen veld niet te winnen. CSVH uit Hoogkerk was met 8-2 te sterk. De Heracliden staat vanzelfsprekend onderaan in de tweede klasse J.

Blessures

Al vanaf het begin van het seizoen zit het De Heracliden niet mee. Doorgaans waren er meer spelers geblesseerd dan fit. Zo brak smaakmaker Robin Zuidema in september zijn been.
In de wedstrijd tegen CSVH was de ploeg van trainer Jan Medema opnieuw niet compleet. Spelers met blessures en griep waren niet inzetbaar. 'Hier hadden we aan het begin van het seizoen niet op gerekend', zegt Medema. 'We wisten dat het een lastig seizoen zou worden, maar het is elke week weer behelpen. Het is nog geen één keer gebeurd dat iedereen fit is.'

Promotie

Vorig seizoen promoveerde De Heracliden via de nacompetitie naar de tweede klasse. Maar tot nog toe speelt de ploeg geen rol van betekenis.
'Het zit niet mee dit seizoen', zegt spits Robin Zuidema. 'Het is niet Heracliden-waardig als je met nul punten onderaan gaat eindigen. Dat kan gewoon niet', besluit Zuidema.